ZYMOLYASE 100T
Opis
Zymolaza jest enzymem, który efektywnie przeprowadza lizę ściany komórkowej drożdży.
Pochodzenie: Arthrobacter luteus
Aktywność enzymatyczna: 100,000 units/g
Forma: liofilizowany proszek
Przechowywanie: w temperaturze 2 - 8°C w stanie zliofilizowanym. Około 90% aktywności jest tracona podczas przechowywania w temperaturze 30°C przez 3 miesiące.
Zastosowanie: Zymolaza może być wykorzystana do lizy ściany komórkowej drożdży, hydrolizy glukanu oraz przygotowania sferoplastów.
Zakres pH: zymolaza jest stabilna w zakresie pH 5 - 10
Specyficzność: Zymolaza jest aktywna w stosunku do następujących rodzajów: Ashbya, Candida, Debaryomyces, Eremothecium, Endomyces, Hansenula, Hanseniaspora, Kloekera, Kluyveromyces, Lipomyces, Metschikowia, Pichia, Pullularia, Torulopsis, Saccharomyces, Saccharomcopsis, Saccharomycodes, Schwanniomyces oraz inne.
Aktywatory zymolazy: Dithiothreitol, 2-mercaptoethanol and, inne związki sulfhydrylowe
Optymalne pH i temperature działania:
pH 7.5, 35°C dla lizy ściany komórek drożdżowych.
pH 6.5, 45°C dla hydrolizy glukanu.
Dane techniczne
Opakowanie | 500 mg |